Reisdagboek: Zuid-Afrika

De eerste indruk van Kaapstad is in een woord ongetwijfeld overweldigend. Want deze stad heeft zoveel verscheidenheid, van de diversiteit aan mensen tot de afwisseling van natuur en cultuur. Aan de ene kant een wereldstad met heel druk verkeer en grote gebouwen, aan de andere kant een stad met heel veel groen en armoede. 

Als ik kijk naar de hoogtepunten van de afgelopen tijd, kan ik een hele lijst opsommen. Iedere dag maak je weer zoveel verrassende dingen mee. Een aantal hoogtepunten op een rijtje:

 • The Company Garden, veruit het mooiste park dat ik ooit heb gezien. Zoveel groen, perfecte zitplekjes in de schaduw (met gratis WiFi) en eekhoorntjes die rond huppelen. Ik kan hier gerust uren rondwandelen en vervolgens neerploffen bij het prachtige restaurant dat dit park rijk is. Met heerlijke thee, een betoverend zicht op het park, super vriendelijke bediening en de beste carrot cake ooit geproefd.
  carrot cake  Schermafbeelding 2015-01-31 om 12.19.33
 • Sea Point is een buitenwijk aan de oceaan. Het beschikt over een hele lange boulevard met bankjes en omringd door palmbomen en heel veel groen. Enorme golven in het water en de dolfijnen doen hier regelmatig dansjes. Een heerlijke plek om te vertoeven met een boek en even helemaal niets te doen.
  IMG_4271 FullSizeRender-2
 • Waterfront. Deze haven komt qua uiterlijk dicht in de buurt van Disney Land Parijs, maar ik hou wel van deze Disney bestemming. Met een reuzenrad en een enorm winkelcentrum een trekpleister voor heel veel toeristen. De zeeleeuwen vinden het ook erg fijn vertoeven hier. En omdat het bij het hostel om de hoek ligt, ook een dagelijkse eet- en shopbestemming voor mij.
  FullSizeRender FullSizeRender-1
 • Eten kan natuurlijk niet ontbreken. Of je nu beland bij de Italiaan, Griek of Zuid-Afrikaan, het eten is allemaal van hele hoge kwaliteit. En dan kost een hoofdgerecht hier gemiddeld slechts acht euro. Naast de vele restaurants, zijn er ook veel food markets. Overdekte markten met heerlijk eten, vers bereid en zoveel keuze dat je standaard te veel eet.
  FullSizeRender-1 Schermafbeelding 2015-01-31 om 12.16.49
 • Green Point Park. Ja, weer een park, maar deze mag simpelweg niet ontbreken. Gelukkig bevindt deze zich naast ons hostel zodat we onze hardloopschoenen onder kunnen binden en binnen vijf minuten in het park staan. Een route van vijf kilometer brengt je langs de buitenfitness waar we ons in het zweet werken alvorens we onze route vervolgen.
  Schermafbeelding 2015-01-31 om 12.07.09 FullSizeRender

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

7 Responses to “Reisdagboek: Zuid-Afrika”

 1. 31/01/2015

  Sas Reply

  Wat super leuk om dit te lezen en vooral te zien!
  Zelf ben ik er nooit geweest…

 2. 01/02/2015

  Axelle Reply

  Ik maak deze zomer met mijn ouders een grote reis, en Kaapstad stond ook op ons lijstje :).
  Leuke blog heb je!
  -Axelle

  http://www.le-noir.weebly.com

 3. 01/02/2015

  Elke Reply

  Wauw wat gaaf zeg! Mooi foto’s ook :)

 4. 01/02/2015

  Romy Reply

  Wat een heerlijk artikel dit! Die parken, omg, ik haat hardlopen maar het lijkt me helemaal niet zo’n straf als je daar de mogelijkheid hebt om hard te lopen, wauw!

  • 02/02/2015

   Anouk van Eldik Reply

   Haha, ik moet toegeven dat ik hier ook net even iets meer geniet tijdens het lopen dan in een druilerig Nederland.

 5. 02/02/2015

  Rachel Reply

  ziet er super uit! liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*