Reistips: met de camper door Amerika

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn bucketlist wat reizen betreft is eindeloos. Ik wil zoveel mogelijk van de wereld zien, nieuwe plekken ontdekken, culturen opsnuiven en mijn horizon letterlijk verbreden. Amerika is een van die landen die hoog bovenaan het lijstje staat, het grootse en onnederlandse spreekt mij aan. En hoe kun je een land nou beter ontdekken dan per camper?!

Waar moet je rekening mee houden bij camperreizen door Amerika? Hoe plan je de beste route, moet je standplaatsen reserveren en wat te doen als je een beer tegenkomt? Ik geef je tips om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen!

1. Op tijd boeken

Een goed begin is het halve werk! Heb je eenmaal de keuze gemaakt voor een rondreis door Amerika en weet je in welke periode je gaat? Boek de camper dan ook alvast, want zo weet je zeker dat er een beschikbaar is én dat je niet de hoofdprijs betaalt.

camper amerika

2. De route

Denk goed na over je begin- en eindpunt van de reis. Amerika heeft enorm veel luchthavens dus je kunt op allerlei plekken je reis beginnen. Een minder grote luchthaven heeft als voordeel dat de wachttijden veel korter zijn en je vaak dichterbij de natuur zit. Kijk daarom goed op de kaart waar je eventueel naar toe vliegt en ga niet automatisch uit van Los Angeles. Het is ook mogelijk om de heenweg op de ene luchthaven te vliegen en de terugweg op een andere.

3. Neem de tijd

Sowieso is mijn tip met (verre) reizen altijd om de tijd te nemen. Plan niet alles vol en laat ruimte over om spontaan dingen te kunnen ondernemen. Soms is het ook heel lekker om een dagje niets te hoeven zodat je daarna weer veel meer kunt genieten van alle indrukken. In Amerika geldt sowieso dat je op je aankomstdag niet direct met de camper op pad mag, ivm de jetlag en vermoeidheid, dus zorg dat je hier rekening mee houdt in je planning en dat je een fijn hotel hebt om de eerste nacht door te brengen.

tips camperreizen

4. Beren op de weg

Waarschijnlijk kom je ze niet zo letterlijk op de weg tegen, maar in de natuur komen wel degelijk (zwarte) beren voor. Elke standplaats is voorzien van een ‘bear proof’ kastje waar je eten en andere geurende spullen in kunt doen. De zwarte beer is niet agressief maar wel erg geïnteresseerd in alles wat lekker ruikt. Door lawaai te maken en met je armen te zwaaien houd je de beren op afstand. Ren nooit zelf weg en wees extra voorzichtig als ze jongen hebben.

5. Reserveren

Vooral in de buurt van de grote nationale parken is het aan te raden om een standplaats te reserveren. Bel een of twee dagen van te voren zodat je zeker bent van een plekje. Wanneer je echt in het hoogseizoen zit, is (ver) van te voren reserveren sowieso handig.

Tot slot de allerrrrbelangrijkste reistip: GENIET!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Reistips: met de camper door Amerika”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*