Tips stedentrip Parijs

Wat is er nou fijner dan in de winter alvast weg te dromen en na te denken over de plekken die je deze zomer of in het voorjaar wilt bezoeken? Juist; het plannen van de trips. Veel mensen hebben geen moeite met het vinden van leuke ideeën en hebben een lijst met steden of landen gemaakt waar je u tegen zegt. Toch denk ik dat het geen kwaad kan om meerdere keren dezelfde plek te bezoeken. Er is vaak genoeg moois te ontdekken. Mijn aanrader voor je volgende trip is dan ook Parijs! “Pfff die heb ik al gezien”. Ja, die kans is groot, maar ik vertel je graag hoe je een reis naar Parijs net iets anders kunt maken!

tips-stedentrip-parijs

De stad van de liefde, de stad van de romantiek, de stad van de mode, multicultureel… Parijs is van veel markten thuis. Toch vind ik dat mensen iets missen als ze dit rijtje opsommen: Parijs is voor mij de stad van de creativiteit! “Oké, hoe dan?”. Simpelweg door wat de stad biedt: dromerige plekken, diversiteit aan cultuur en mensen. Genoeg kunst om te aanschouwen, maar ook genoeg dingen die de kunstenaar in je naar boven kunnen halen!

Laat ik beginnen met natuur: Jardin du Luxembourg is een prachtige plek die de schoonheid van de natuur laat zien!.Lekker wegdromen en genieten van alle kleuren die je hier kunt aanschouwen. Een prima plek om je creativiteit te uiten! Pak je camera, schetsboek en pennen er maar bij. Wat zie jij wat je een ander wilt laten zien? Hoe kan je wat jij hier ziet overbrengen op een ander? Neem er de tijd voor, bijvoorbeeld lekker op een bankje in de zon. Naast dat je zo een leuk aandenken hebt aan je bezoekje van deze plek, kan je extra oog hebben voor details. Dat komt goed uit, want er is genoeg te zien.

tips stedentrip parijs

Een must-see in deze stad is met stip Musée d’Orsay. Er is aandacht voor veel stromingen en tijdperken in de kunst, die menig kunstenaar genoeg inhoud geven om zich een dag te vermaken. Maar naast dat het er prachtig uit ziet, kan je deze plek ook als inspiratiebron gebruiken. Wat laten deze kunstenaars zien? Wat is hun visie, wat maakt hun werk anders? Maak een lijst met dingen die je ontdekt, of nieuwe perspectieven die jij in je creativiteit wilt aanbrengen. Het leuke is dat je antwoorden niet fout kunnen zijn, het zijn immers jouw ideeën. Maak gebruik van de meesterwerken, om je eigen vormen van creativiteit een impuls te geven!

tips stedentrip parijs

Natuurlijk zijn er naast deze plekken nog genoeg andere plekken te noemen die je iets creatiefs laten zien, zoals de Eiffeltoren. Heb je deze al gezien bij nacht? Vergeet trouwens je camera ook niet overdag: er is genoeg om als kunstenaar vast te leggen. Gewoon op de hoek van de straat!

Op welke manier was jij creatief in Parijs, of hoe zou je hier je creatief willen zijn? Laat het hieronder weten!

miriamvlieg (20 Posts)


Author Description

No Responses to “Tips stedentrip Parijs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*