Vakantie geboekt: Chalkidiki

Vorige week heb ik een vakantie geboekt en over een kleine maand is het al zover. Samen met mijn zus vlieg ik 4 juni naar Griekenland voor 8 dagen ontspanning. Een heerlijk vooruitzicht! Met mijn vriend gaan we altijd pas in oktober weg in verband met zijn werk dus des te welkomer was deze zonnige onderbreking.

Schiereiland Chalkidiki

We vliegen naar Thessaloniki en vanuit daar is het nog zo’n 90 kilometer rijden naar het schiereiland Chalkidiki en het dorp Hanioti waar ons aparthotel is. Vergeleken met populaire eilanden als Kreta en Kos, is dit schiereiland nog redelijk onontdekt. Waarschijnlijk huren we een auto zodat we wat meer van het eiland kunnen zien dan alleen het dorpje waar wij verblijven.

Ons hotel

We verblijven in een aparthotel in het dorpje Hanioti. Het is een kleinschalig complex met een zwembad. De recensies zijn erg goed en het is een ideale plek om tot rust te komen. Ons appartement ligt op loopafstand van het strand en centrum. Dit is iets wat ik altijd fijn vind zodat je lekker veel te voet kunt doen en niet gebonden bent aan vervoer. Even een hapje eten ‘s avonds of een terrasje pakken aan de boulevard kan zo heel makkelijk.

Onze plannen

In tegenstelling tot de verre reizen die wij maken waarbij we een aardig ‘to do and see’ lijstje hebben, vind ik een weekje zon zonder plannen ook zalig. Veel lezen, luieren, terrasjes pakken en spelletjes doen. Af en toe een dorpje bezoeken en rondslenteren staat ook op de planning en verder doen we vooral waar we die dag zin in hebben. Ik kan niet wachten!

Een kleine sfeerimpressie:

Bron foto’s: Booking.com

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Vakantie geboekt: Chalkidiki”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*