Vakantie to-do list

Yes! Na gister mijn laatste verslag te hebben ingeleverd op school, kan ik nu ook eindelijk zeggen dat ik vakantie heb. Dit betekent dat het aftellen naar mijn vakantie in Italië nu echt kan beginnen! Op het moment van schrijven duurt het nog 12 dagen tot ik naar dit zonnige vakantieland reis en met mijn luie kont op een bedje aan het Gardameer lig. Nu ik er zo over nadenk begin ik mij daar steeds meer op te verheugen!

Italië staat bekend om het heerlijke eten, overheerlijke ijs en natuurlijk het lekkere weer. Maar ondanks dat ik daar absoluut van ga genieten ben ik uiteraard wel van plan om nog wat van de mooie bezienswaardigheden te gaan bezichtigen!  Zie hier mijn vakantie to-do list:

Rondje Gardameer

De camping waar ik samen met mijn vriend, ouders en schoonouders zal vertoeven ligt in Lazise, aan het Gardameer. In een rondrit om het meer wil ik onder andere de volgende mooie plaatsen/pittoreske dorpjes bezoeken: Peschiera del Garda, Sirmione, Desenzano del Garda, Limone, vanaf hier via de bekende ‘James Bond route’ verder langs de westkant van het meer, San Felice del Benaco, Toscolano Maderno, waarna we via Garda en Bardolino weer terug bij Lazise zijn.

vakantie to-do list

Milaan

Ik ben al een aantal keer in het mooie Italië geweest, waarbij een bezoek aan Milaan uiteraard niet te missen was. Maar aangezien dit al weer een aantal jaartjes geleden is, kan het bezichtigen van deze mooie stad ook nu niet achterblijven. Buiten dat Milaan natuurlijk de perfecte modestad is, brengt het vele mooie bezienswaardigheden met zich mee. Ik ben dit keer dan ook van plan minder te shoppen (ja, dat is erg moeilijk) en meer van de stad te gaan zien, zoals het volgende: del Duomo (de kathedraal van Milaan), de kunstenaarswijk Brera, Giardini Pubblici (het groene stadspark), Navigli (de mooiste wijk van Milaan), Parco Sempione, Castello Sforzesco en Colonne di San Lorenzo (de bekendste Romeinse ruïnes van Milaan).

Watervallen natuurpark Molina

In het natuurpark Molina kun je wandelroutes maken langs een aantal fraaie watervallen. Er zijn 3 verschillende wandelroutes door de bossen en valleien in het park waar je langs watervallen, resten van een watermolen, grotten en rotsen klimt. Het schijnt een aardige klim te zijn en zeker in de hitte kan het best pittig zijn, maar bij het zien van de mooie watervallen is dat het vast waard!

vakantie to-do list

Marktjes bezoeken

Om toch nog een beetje aan mijn shopaholic-trekjes te voldoen vind ik het heerlijk om over de lange markten te slenteren langs de boulevards. Wel al vroeg in de ochtend, zodat het niet té warm is!

En na vermoeiende dagen van bezichtigingen wordt er natuurlijk een verfrissende plons in het zwembad gemaakt ;)

Wat zijn jullie vakantieplannen?

Author Description

Hi! Ik ben Amber en op Verrassend Genoeg deel ik mijn interesse voor onder andere mode, beauty, lifestyle, interieur en fotografie. Veel leesplezier! Zien wat mij nog meer bezighoudt? Volg me dan op instagram: @amberdouma_

2 Responses to “Vakantie to-do list”

  1. 06/07/2016

    Leonie van Mil Reply

    Heerlijk Italië! Geniet er van! Wij slaan een jaartje over met vakantie. Hopelijk volgend jaar weer

  2. […] En ik moet eerlijk zeggen dat dat relaxen mij zó goed beviel dat er toch wat minder van mijn vakantie to-do list terecht is gekomen. Maar ondanks dat heb ik toch een aantal mooie dingen gezien; een kleine […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*