Wat te doen in maart en april in New York

Hoewel we in Nederland nog even flink aan het bevriezen waren, is de lente nu echt in aantocht. En laat lente nu een van de  beste periodes zijn om New York te bezoeken. Hier volgen een aantal geweldige dingen die je kan doen als je tijdens de lente een bezoek aan New York gepland hebt. Heb je altijd New York willen zien? Ga dan je ESTA aanvragen, boek je vlucht, en geniet van het mooiste seizoen van het jaar!

Het weer wordt in de lente beter en beter, met een gemiddeld maximumtemperatuur van 16°C in April, en een gemiddeld mimimum van 7°C. Niet bepaald tropisch, maar het vriesweer is dan zeker al voorbij. Nog een voordeel is dat New York lang niet zo druk is als in de zomer.

Central Park

De lente brengt me meteen tot de eerste halte van de reis: een bezoek aan Central Park. Dit park is de groene long van de anders zo drukke stad. En het is iedereen die ooit fan was van de serie Friends zeker een must see. De lente is de beste tijd om dit park te bezoeken: alle bomen beginnen bloesemen, tulpen en andere bloemen worden aangeplant, voor een spektakel aan kleuren en geuren.

Hierna volgen een aantal van de beste evenementen in Maart en April:

St Patrick’s Day

St Patrick’s Day is een oorspronkelijk Iers feest, maar het is uitgegroeid tot een onderdeel van de wereldcultuur waar iedereen aan kan deelnemen. Op 17 maart 2018 worden alle Ierse kroegen overstelpt door feestvierders van over de hele wereld, met parades, groene pakken, en natuurlijk stevige pinten Guinness.

Easter day Parade

Pasen is nog een dag waar uitvoerig wordt gefeest en daar hoort natuurlijk een optocht bij.  Op 1 April 2018 (nee dit is geen grap), kan je de City of New York Easter day Parade bewonderen. De optocht gaat vindt plaats op 5th avenue, tussen 49th en 57th street. Je kan het best bewonderen in de buurt van St Patrick’s Cathedral. De parade duurt van 10 uur ‘s morgens tot 16 uur ‘s middags. Je zal merken dat vele New Yorkers hun beste zondagse kleren hebben, inclusief bloemenhoeden voor de dames.

Tribeca Film Festival 2018

Van 18 tot 29 apri 2018, vindt het Tribeca Film Festival plaats. Dit festival is in 2002 gesticht om de buurt op te waarderen nadat het zwaar beschadigd raakte door 9/11 Het is een spannend festival met tal van beroemdheden.

Earth Day

Earth Day vindt plaats op Union Square op 15 april 2018, tussen 12 en 19 uur. Op dit gratis festival zullen performers, zangers en politici uitgenodigd worden om over groene economie te praten en op te treden. Je zal er ook tal van activiteiten vinden en kraamjes met organische goederen.

Sport

Heb je altijd al Amerikaanse sporten als ijshockey, basket of baseball willen zien? De lente is de ideale periode. In ijshockey kan je de teams New York Rangers of the Islanders aan het werk zien in het befaamde Madison Square Garden, net als de befaamde New York Knicks of Brooklyn Nets.

Afbeeldingen afkomstig van Pixabay

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Wat te doen in maart en april in New York”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*