Invaliden in razendsnelle rolstoelen

Binnenkort zullen wij invaliden in razendsnelle rolstoelen aan ons voorbij zien spurten. Want ze mogen dan invalide zijn, zo willen ze niet worden afgebeeld. En daarom is er in Amerika een nieuw invalide teken ontworpen.

Bwv7hh6IgAEVeZN.jpg-largeNiets geen minder valide persoon in een traditionele doch realistische rolstoel, nee deze gehandicapte neemt plaats in een moderne rolstoel in een lenige houding. Het nieuwe gehandicaptenlogo is al ingevoerd in Amerika en nu wil de Nederlandse Stichting Light for the World het teken ook hier invoeren. Het nieuwe logo moet helpen tegen de beeldvorming en stigmatisering.

Natuurlijk willen we niemand buitensluiten in onze samenleving en moet iedereen zich gewaardeerd voelen. Maar volgens mij zijn dergelijke logo’s ooit ingevoerd met het ideeSchermafbeelding 2014-09-09 om 12.57.56 zo simpel en duidelijk mogelijk te zijn. Niet omdat het werkt tegen bepaalde beeldvormingen of omdat mensen zich er mee moeten kunnen identificeren. Want wat dat betreft mogen het mannen- en vrouwenlogo ook nodig een metamorfose ondergaan. Een elegantere houding en wellicht een nieuw pakje zouden ze (en daarmee dus indirect ons) goed doen.

Enfin, als mensen zich door een nieuw logo actiever voelen en minder ondergewaardeerd, dan ben ik heus een voorstander. Zolang men nu maar niet de druk voelt om in lenige toestand in de rolstoel te gaan racen.

Anouk van Eldik (608 Posts)

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.


Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Invaliden in razendsnelle rolstoelen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*