Pas op bij zoeken naar blote Carice en downloads van Tiësto!

Er schijnen op internet nogal wat mensen naar plaatjes van een blote Carice van Houten te zoeken. Onnodig, zou je denken, want je hoeft alleen maar naar ‘Zwartboek’ te kijken om op je wenken bediend te worden.

Goed, we zoeken dus plaatjes. En dat is gevaarlijk. Want Carice van Houten is ‘gevaarlijk’. Bij computerbeveiligingsbedrijf McAfee doen ze serieus onderzoek naar wie er het gevaarlijkst is om op internet naar te zoeken. Carice staat dus op de eerste plaats, DJ Tiësto op de tweede. DJ Tiësto? Zoeken we daar ook blote plaatjes van? Nee, van DJ Tiësto zoeken wij naar gratis downloads. Gratis downloads kunnen, net als een blote Carice, veel ellende veroorzaken op je computer. En Anouk mag er nog best zijn, dus die is misschien risicovol in beide disciplines, daarom staat ze op drie.

Cybercriminaliteit

Waarom zijn Carice, Tiësto en Anouk dan zo gevaarlijk? Dat komt door criminelen op internet. McAfee zoekt elk jaar uit welke beroemdheden gevaarlijk zijn omdat internetcriminelen al járen uitzoeken naar welke beroemdheden – ontkleed, musicerend of anderszins – wij op zoek zijn. Dan hoeven cybercriminelen dus eigenlijk alleen naar RTL Boulevard te kijken en de Privé te lezen. Vervolgens stoppen ze die beroemdheden op slinkse wijze in de zoekresultaten die ons meelokken naar hun eigen website. En die websites, daar hebben ze heel erg hun best op gedaan, want die zit vol met de plaatjes en de gratis downloads die wij willen hebben.

Althans, dat denken we. Als we erop klikken, dan is het al te laat. Waarschijnlijk weten we dat op dat moment nog niet, we weten alleen dat die gratis download niet echt is wat we zochten. Gedesillusioneerd gaan we iets nuttigs doen. Wat rekeningen betalen via internetbankieren, bijvoorbeeld. En daarbij volgt de internetcrimineel ons dan zonder dat we het door hebben. Achter onze rug pakt hij alles mee waar hij iets aan heeft: rekeningnummers, wachtwoorden, creditcardgegevens. En niet alleen financiële gegevens, ook onze privéinformatie loopt gevaar, denk aan foto’s en video’s.

De moraal van dit verhaal? Kijk uit als je op het web surft naar plaatjes van bekende Nederlanders! En check vooral even de lijst met andere (internationale) celebs waarmee je moet oppassen!

Dit artikel is geschreven door Natasja la Lau, zelfstandig Senior Communicatie adviseur en trainster met flair. Ervaring in b-to-b communicatie met specialisaties in de ICT-branche en farmaceutische industrie.

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

One Response to “Pas op bij zoeken naar blote Carice en downloads van Tiësto!”

  1. 27/09/2012

    Selma Reply

    Ik vind Carice niks aan. Zal wel raar zijn. Maar ik vind haar over het paard getild slap niks. Met een hanglipje. Er zijn zoveel leukere vrouwen in Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*