Twitteren vanaf je TomTom – navigatie nooit meer hetzelfde

Ik ben er eigenlijk wat laat mee, had het gisteren al willen melden, maar TomTom, van de navigatie, gaat helemaal sociaal. Een paar maanden geleden was ik bij de lancering van de nieuwe 800-serie, en toen al hoopte ik dat ze zoiets er wel op zouden zetten. We hebben even moeten wachten, maar je kunt dus vanaf oktober Twitteren vanaf je TomTom.

TomTom is wat vroeg met het melden van het wapenfeit, want oktober duurt nog wel even, maar desondanks is het natuurlijk best gaaf. Als je dan toch een simkaart in je TomTom hebt zitten, dan meteen maar goed gebruik ervan maken. Maar goed, nu weet je na twee alinea’s nog niet wat the big deal is.

Uit het persbericht:

In oktober 2011 zal TomTom de Search & Go LIVE-diensten introduceren: speciale versies van populaire social media- en online reis- en zoekservices. De diensten omvatten Twitter™, Expedia, TripAdvisor en Yelp, en bieden automobilisten toegang tot online recensies en de beste routes naar bestemmingen. Het is voor het eerst dat navigatiegebruikers gebruik kunnen maken van online reis- en zoekservices en Twitter™.

Wij weten dat mensen graag met elkaar verbonden zijn – thuis, op het werk of waar ze ook zijn. Met de nieuwe Search & Go LIVE-diensten kunnen ze de verwachte bestemming en aankomsttijd twitteren én hebben ze toegang tot toonaangevende reis- en vrijetijdwebsites. TomTom zorgt hiermee voor een nieuwe dimensie in mobiliteit. Dit doen we op een veilige manier”, zegt Corinne Vigreux, Managing Director Consumer bij TomTom.

Met de Twitter-functie in de TomTom-navigatiesystemen kan een bestuurder de verwachte bestemming en aankomsttijd twitteren aan zijn volgers. Dat kan voordat de reis start, zodat de bestuurder zich tijdens de rit volledig kan concentreren op het verkeer. Hij of zij hoeft familie of vrienden onderweg niet op de hoogte te houden, omdat de verwachte aankomsttijd geactualiseerd wordt. De Twitter-functie is optioneel: de gebruiker kan deze zelf in- of uitschakelen.

Nu moet ik natuurlijk lachen om een paar regels in dat bericht. Het moest er nota bene bij komen dat het verplicht was om te Twitteren met je TomTom, dus logisch dat je die functie kunt in- of uitschakelen. En dat iedereen verbonden is, tuurlijk, maar ik ben niet zo verbonden met mijn 1800+ volgers dat ze hoeven te weten waar ik ben en hoe laat ik verwacht ergens aan te komen. Lekker voor de stalkers! Staan ze me op te wachten straks.

Andere locatiediensten?

Nee, maar alle gekheid op een stokje: het is natuurlijk wel tof. Je kunt zoveel gave dingen doen met locaties, en nu is Twitter niet helemaal de eerste dienst waar ik aan zou denken qua location-based, maar het begin is er. Ik kan me herinneren dat ik ooit aan een navigatie-boer heb gevraagd of er nog koppelingen gingen komen met diensten als Foursquare of Facebook (Places), maar die ontkende dat. Geen idee welk merk. Maar als TomTom de weg naar social nu echt open heeft gezet dan ben ik benieuwd waar andere navigatiespecialisten nog mee gaan komen.

Check ook even het slechte Engels in onderstaand filmpje met uitleg over de nieuwe TomTom diensten. Enne, beste TomTom: die kinderen achterin zijn echt niet veilig als de gordel achter ze langs loopt.

30-08-2011 12:33 – Kleine update: in oktober komen de nieuwe diensten allereerst naar Nieuw-Zeeland, Duitsland en de VS. Wanneer het hier beschikbaar komt is nog niet bekend. Jammer :(

Wat denk jij: wordt dat Twitteren vanaf de TomTom een succes?

Annelies Verhelst (102 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

One Response to “Twitteren vanaf je TomTom – navigatie nooit meer hetzelfde”

  1. 30/08/2011

    Bas van den Beld Reply

    oef, dat engels…. Dat maakt dat je eigenlijk het niet serieus neemt.

    En leuk bedacht hoor, de Twitter functionaliteit, maar niet baanbrekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*