Yum, food!

FRIYAY! En dat betekent natuurlijk het weekend binnen handbereik. Een geslaagd weekend bestaat bij mij uit veel vrienden, gezelligheid en lekker eten en drinken. Van zoete lekkernijen tot hartige hapjes voor bij de borrel (gin, vooruit) en uitgebreide avondmaaltijden. Lang tafelen hoort nu eenmaal bij het weekend, net als goede wijn. Iedere vrijdag deel ik de lekkerste recepten van andere blogs, voor een inspirerend lekker weekend.

Ik ga weer een heerlijk weekendje tegemoet. Een dagje werken bij de bakker (de perfecte plek voor een foodaddict als ik), ‘s avonds een fijn feestje met de nodige hapjes en drankjes en zondags een high tea van een jarige. Afgelopen week zag ik weer heerlijke recepten voorbij komen en die heb ik vandaag weer voor jullie gebundeld. Enjoy your weekend!

 • Gezond lunchen met deze spinazie-geitenkaasfritatta. Ik blijf zelf eindeloos variëren met spinazie, maar deze variant met geitenkaas staat zeker hoog op mijn ‘te maken’ lijstje.
 • SOEP! Groot favoriet bij mij, helemaal in de winter. Deze tomatensoep met ‘bollekes’ lijkt me heerlijk voor een koude avond, met lekker wat stokbrood en een salade erbij.
 • Chocoladecake is voor velen groot genot, maar wel een bommetje van suikers. Met deze heerlijke chocoladecake geniet je misschien wel dubbel, want suikervrij en minstens zo lekker!
 • In het weekend, bij de borrel, horen voor mij standaard lekkere hapjes, tapenade en pesto. Maar eerlijk is eerlijk, pesto zelf maken was ik nog niet aan begonnen. Dit recept voor rode pesto brengt daar verandering in, helemaal niet zo moeilijk en heul lekker.
 • Voor zalm kun je mij ‘s nachts wakker maken. Maar dan ook echt. Deze zalmsalade is geïnspireerd op een voorgerecht uit Rudolph’s Bakery en bevat zelfs een beetje chocolade. Verrassend lekker!

lekkerste recepten voor het weekend

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

2 Responses to “Yum, food!”

 1. 19/12/2014

  Talitha Reply

  Lekkere ideetjes! Leuk dat je m’n cake erbij hebt gezet! (:
  Ik ga de fritatta misschien wel maken, lijkt me lekker!

 2. 19/12/2014

  Marion Reply

  Hmm ik lust het allemaal! Vooral met de eerste lijkt me heel lekker, met geitenkaas :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*